Minkema Invites: Mátyás Bittenbinder

23 september 2024

Op woensdag 2 oktober komt Mátyás Bittenbinder naar het Minkema College! Mátyás is bioloog en gefascineerd door gif. Hij vertelt over de wereld van gif en laat zien waarom het dodelijkste gif ook geneeskrachtig kan zijn. Kom luisteren naar zijn verhaal in de aula van de Minkemalaan. Mátyás Bittenbinder

De lezing van Mátyás is verplicht voor de leerlingen in 4 havo en 4 vwo met biologie in hun lessenpakket. Maar ook alle andere leerlingen mogen er bij zijn. Mits je natuurlijk geen andere les hebt op dat moment. 

Over Mátyás

Mátyás was een jaar of zeven toen hij voor het eerst van z'n leven een slang in het wild vond (en ving). Hij was op slag verliefd en heeft sinds die dag een bijzondere band met slangen. Maar eigenlijk ook met alle andere dieren en dan vooral dieren die gif gebruiken om te overleven. Deze fascinatie heeft ervoor gezorgd dat Mátyás hier zijn beroep van heeft gemaakt. Als bioloog is hij natuurlijk gek op dieren, maar ook op planten en schimmels, want elk van deze organismen heeft een bijzonder verhaal en speelt een unieke rol in de natuur. Mátyás vertelt zijn passie graag aan een zo groot mogelijk publiek. Dit doet hij op radio en TV, maar nu dus ook op het Minkema!

Praktische informatie

  • Datum: woensdag 2 oktober
  • Tijdstip: 14.15 uur inloop; eind omstreeks 15.30 uur
  • Locatie: aula Minkemalaan 1
  • Voor: 4 havo en 4 vwo met biologie (verplicht) én alle andere leerlingen van het Minkema College (beide locaties) die op dat moment geen les hebben

Over Minkema Invites

In de afgelopen jaren heeft het Minkema College meerdere ‘grote gasten’ en bekende experts ontvangen op onze mooie school. Te denken valt aan premier Mark Rutte, ruimtevaarder André Kuipers en politica Sylvana Simons. Deze inspiratiesessies organiseren wij nu onder de noemer ‘Minkema Invites’. Leerlingen en docenten kunnen interessante vragen stellen, discussies voeren en/of meer geïnformeerd raken over ‘de wereld van’ deze sprekers. Denk bijvoorbeeld aan bepaalde spraakmakende wetenschappers, politici of topmensen uit het bedrijfsleven.

In vorige edities van Minkema Invites verwelkomden wij bijv. financieel-directeur Edo Keuning van FC Utrechtscheidsrechter Serdar Gözübüyük en Mark Woerde.