Delegatie FC Utrecht komt naar Minkema College

28 september 2023

De financieel-operationeel directeur van FC Utrecht, de heer Edo Keuning, geeft op woensdag 4 oktober 2023 de leerlingen van het Minkema College een uniek inkijkje in de 'bedrijfsvoering' van de club en hun spannende beleid: financiële afwikkeling bij transfers, begroting maken, renovaties en marketing. Van alles komt voorbij. In een drieluik van inspirerende sprekers onder de naam ‘Minkema Invites’ is de heer Keuning (in gezelschap van twee spelers) de eerste gastspreker die de school zal bezoeken. Edo Keuning

De afgelopen jaren heeft het Minkema College meerdere grote gasten en bekende experts ontvangen op school. Te denken valt aan premier Mark Rutte, ruimtevaarder André Kuipers en politica Sylvana Simons.

Docent economie Peet Pols van het Minkema College is de initiator achter de inspiratiesessies genaamd ‘Minkema Invites’: “Dit type burgerschapsonderwijs hoort bij het Minkema College. Haal de wereld in de school en geef leerlingen meer mee dan kennis uit boeken. De gastsprekers van ‘Minkema Invites’ hebben allemaal een bijzondere carrière en kunnen onze leerlingen inspireren en meer vertellen over werkvelden waar zij misschien nog niet zoveel van weten. De leerlingen kunnen volop vragen stellen, maar ook discussies voeren en zo hopelijk enthousiast raken over de wereld van deze bijzondere personen.”

De afgelopen maanden is onder leerlingen en medewerkers geïnventariseerd welke gastsprekers zouden moeten worden uitgenodigd voor ‘Minkema Invites’ en aan Edo Keuning is het dus de eer om de spits af te bijten.

Keuning: “Ik vind het ontzettend leuk om naar het Minkema College te komen. Niet alleen omdat mijn eigen kinderen hier op school hebben gezeten, maar vooral omdat ik de leerlingen graag wat meer vertel over de toch wel bijzondere wereld van betaald voetbal. In de media zie je regelmatig de wildste getallen voorbij komen als het bijvoorbeeld gaat om transfers, maar hoe werkt dat nou precies, welke partijen zijn daarvoor nodig? Wat komt er allemaal bij kijken om een Nederlandse topclub (financieel) te leiden? Dat vertel ik ze graag.”

Naast Edo Keuning komen ook twee eredivisiespelers van FC Utrecht mee om vragen te beantwoorden. Pols: “Dat maakt dit bezoek natuurlijk extra bijzonder. Met hopelijk een grote groep leerlingen in de aula gaan we er een mooie voetbalmiddag van maken!”