Meet & Greets havo/vwo - Terugblik
In de speciale Open Week van 11 t/m 17 januari konden ouders deelnemen aan diverse Meet & Greets met experts van onze school, bijvoorbeeld over ons ondersteuningsprogramma, dyslexieprogramma, het mentoraat of de keuzemogelijkheden. De presentaties die tijdens deze Meet & Greets zijn gehouden kunt u hier nog eens (terug)kijken.
Presentaties Meet & Greets
-
Onderzoek & Ontwerpen
Kijk goed naar de wereld om je heen en ontdek allerlei mogelijkheden die techniek ons biedt.
In deze Meet & Greet presenteert Carola van Bemmelen jullie graag het vak Onderzoek & Ontwerpen. Als docent wetenschap& techniek en technator van onze school heeft zij dit vak opgezet. Ze vertelt meer over de visie achter het vak. Hoe ziet een O&O-project eruit? Welke werkwijze wordt gehanteerd en welke vaardigheden zijn belangrijk? Wat voor soort opdrachten komen er voorbij?
Ook de praktische kant komt aan bod: de aanmelding, de toelating en wat de plaatsing in een O&O-klas voor je rooster betekent.
Presentatie
-
Aanmelden, plaatsing & doorstroommogelijkheden
Hoe meld ik mijn kind aan? Welke opleidingen zijn er binnen het havo/vwo?
Het Minkema College kent geen loting! In deze Meet & Greet maakt Heleen van Esch, afdelingsleider havo 1-3, duidelijk hoe u uw kind kunt aanmelden bij onze school. Ook legt zij uit welke typen brugklas er op het havo/vwo zijn, hoe het eindadvies van groep 8 samen met de ‘warme overdracht’ een rol speelt bij de plaatsing en wat de mogelijkheden zijn om naar een andere opleiding binnen onze school over te stappen.
Presentatie
-
Extra ondersteuningsmogelijkheden
Op het Minkema College kunnen alle leerlingen rekenen op hulp van de klassenmentor en de vakdocenten. De school biedt ook meer, als een leerling dat nodig heeft.
Onze zorgcoördinatoren, Ingrid de Wit (havo) en Wilhelmien Berk (atheneum & gymnasium) leggen uit hoe de begeleiding op het Minkema College is georganiseerd. De mentoren zijn getrainde pedagogen, maar soms is er meer nodig om een leerling tot leren, leren studeren of persoonlijke groei te laten komen. Denk aan dyslexie, hoogbegaafdheid, ad(h)d of ass. Op het Minkema houden we daar natuurlijk rekening mee. Gelukkig kunnen we de professionele hulp inschakelen van experts in de school. En ook als er meer nodig is, denken we graag met de leerling en ouder(s)/verzorger(s) mee.
Presentatie
-
Waar staat het Minkema College voor?
Wat onderscheidt het Minkema College van andere scholen? Wat is de missie en welke visie heeft de school op onderwijs? Wat merkt mijn kind daarvan in de dagelijkse praktijk?
Arjan van der Wart (directeur onderwijs) en Annet van de Wouw (afdelingsleider atheneum & gymnasium 1-3) vertellen over de school als ontmoetingsplek. Het Minkema College staat voor kwaliteit en goede resultaten. Maar minstens zo belangrijk vinden we het dat je vrienden maakt, ontdekt wie je bent en waar je voor wil staan. Bij ons leer je om verantwoordelijkheid te nemen voor de ander, voor je rol in de maatschappij en voor je eigen leerproces. Het Minkema is een veilige plek met volop ruimte voor burgerschapsvorming & persoonlijke ontplooiing. Met 21 vak-, studie- en keuzelessen van 70 minuten per week doe je veel kennis, vaardigheden en levenswijsheid op. Ken je ons talentprogramma Minkema Discovery al? In deze Meet & Greet vertellen we daar ook meer over.
Presentatie
-
Mentoraat
Op de basisschool is de leerkracht het vertrouwde gezicht voor de kinderen en de ouders. Op de middelbare school neemt de mentor die rol over.
Leerlingcoördinator van klas 1 Paulien Kamphuis neemt u samen met een brugklasmentor en leerling mee door het jaar van een brugger op het Minkema College. Behalve vak- en klassendocent, studiebegeleider en vertrouwenspersoon voor de kinderen, is hij/zij ook eerste aanspreekpunt voor de ouders en intermediair tussen de klas en het docententeam. Wat kunt u verwachten van de mentor en hoe kijkt het Minkema College aan tegen de samenwerking met de ouders?
Presentatie
Laatste nieuws
Ouderinformatieavond vmbo op 13 januari
14 januari 2025De presentaties van de ouderavonden voor leerlingen en ouders van leerjaar 2 (basis, kader en mavo) en voor leerjaar 3 mavo/havo staan online.