Pre-University Class voor leerlingen vwo 4-6

19 september 2024

Zit jij in vwo 4, 5 of 6; zoek jij extra uitdaging en ben je gemotiveerd om een programma te volgen naast de reguliere lessen? Wie weet is een Pre-University Class van de Universiteit Leiden dan wel iets voor jou. Van Security Studies tot Rechten, van Design tot Psychologie: het aanbod aan ‘classes’ is divers.  Pre-University

Pre-University Classes Leiden

De Pre-University Classes (Pre-Classes) van de Universiteit Leiden vormen een onderwijsprogramma dat speciaal is ontwikkeld voor gemotiveerde en getalenteerde leerlingen uit vwo 5 of vwo 6, maar ook uit vwo 4. Het is echter zo dat leerlingen uit vwo 5 en vwo 6 voorrang hebben bij de selectie en verder is niet elke Pre-Class beschikbaar voor een vwo 4-leerling (kijk bij elke Pre-Class of je je mag aanmelden). De classes doen denken aan een masterclass die bestaat uit vier tot acht bijeenkomsten. Bij de Pre-Classes maak je aan de hand van een thema kennis met een onderzoeksgebied van een opleiding van jouw keuze. Je kunt een kijkje gaan nemen bij een studie waarin je al geïnteresseerd bent, maar je kunt het ook gebruiken om je eens te verdiepen in een onderwerp waar je nog niets vanaf weet, bijvoorbeeld Filosofie of Sterrenkunde.

De lijst met alle mogelijke Pre-Classes vind je hier.

Aanmelding en selectie

Wil je een Pre-class volgen? De procedure van aanmelding en selectie verloopt als volgt:

  1. Geef aan de talentcoördinatoren door welke Pre-Class je zou willen volgen. We bespreken vervolgens met jou je kansen om toegelaten te worden en zorgen ervoor dat je toestemming van school krijgt om de class te volgen. Ook kunnen we je helpen bij het schrijven van een motivatie voor bij het aanmeldformulier en het regelen van een cijferlijst.

  2. Je schrijft een motivatie volgens de criteria die bij de Pre-Class vermeld staan. Je stuurt eventueel je motivatie naar de talentcoördinatoren op voor feedback. Verder zorg je voor een recente cijferlijst of een kopie van het laatste overgangsrapport.

  3. Uiterlijk maandag 20 november 14.00 uur heb jij je aangemeld via de website. Bij het aanmelden upload je jouw cijferlijst en voeg je jouw motivatie toe.

  4. Rond half december hoor je van de talentcoördinatoren of van de Universiteit Leiden of je toegelaten bent.
     

Meer informatie over aanmelden en selectie vind je hier

Kosten

De kosten voor deelname aan een Pre-Class worden vergoed door school. De reiskosten van en naar Leiden moet je zelf betalen. Als dit een belemmering is om mee te doen, laat het ons weten.

Heb je vragen over de Pre-Classes? Neem dan vooral contact met de talentcoördinatoren op!