Opening schooljaar 2024-2025

26 augustus 2024

Het nieuwe schooljaar is begonnen! Journalist en documentairemaker Sinan Can was bij onze jaaropening om met onze medewerkers van gedachten te wisselen over de impact van de huidige maatschappelijke ontwikkelingen op het onderwijs en wat dat met de verhoudingen in een klas doet/kan doen. Sinan Can

Sinan Can weet als geen ander in zijn werk de dialoog op te zoeken en met zijn onbevangen, objectieve blik werelden bij elkaar te brengen die ogenschijnlijk niet te verenigen zijn. Ook in de klas hebben wij te maken met leerlingen die met hun eigen ideeën en waarheden naar school komen en het soms ingewikkeld vinden om open te staan voor een ander met een andere mening.

Als middelbare school met burgerschap in haar dna, vinden we het ontzettend belangrijk dat er ruimte is voor debat, wederzijds begrip en respect. Maar dat dit niet altijd vanzelf gaat en dat dit heel lastig kan zijn, zeker ook voor pubers, staat buiten kijf. Tijdens de opening hebben we verschillende ervaringen met elkaar uitgewisseld en we realiseren ons heel goed dat we dit samen als school moeten oppakken!

We staan te popelen om aan het nieuwe schooljaar te beginnen!