Inschrijving activiteiten U-Talent onderbouw havo/vwo geopend

2 september 2024

Dit schooljaar biedt U-Talent (een initiatief van Universiteit Utrecht en Hogeschool Utrecht) interessante programma’s aan. Jij kan er aan deelnemen! U-Talent onderbouw hv

Activiteiten voor leerjaar 3

Campusdag Toekomstatelier

Hoe ziet Nederland eruit in de 22e eeuw en hoe maken we ons land toekomstbestendig? Wetenschappers houden zich op allerlei manieren bezig met die toekomst: van het onderzoeken van trends en het maken van scenario’s tot het verbeelden van toekomsten. Spreekt dit je aan en zou je zelf ook op creatieve wijze willen oefenen in toekomstdenken? Geef je dan op voor de campusdag Toekomstatelier op dinsdag 8 oktober.

Meer informatie over deze dag vind je hier.

WINITI: Je (school)partner in crime (alleen voor meiden)

Techniek wordt steeds meer ingezet om ons leven te verbeteren; drones vliegen je om de oren, organen rollen uit de printer, computers nemen werk van ons over en deze technologieën werken vaak ook nog samen. Hoe is dit op school? Maken we daar al veel gebruik van de mogelijkheden of kan dit eigenlijk nog veel beter? Wil jij samen met andere meiden een robot ontwerpen die jullie kan helpen op school? Doe dan mee aan WINITI.

Het WINITI-programma bestaat uit vijf middagen waarbij je op de Universiteit Utrecht en de Hogeschool Utrecht met een groep meiden aan de slag gaat met de wereld van techniek. Je leert hoe je een robot kunt programmeren, hoe je met de 3D-printer jullie ontwerp ‘tot leven’ kunt brengen en gaat in stappen aan de slag met het maken van jouw eigen “partner in crime” voor op school. De eerste middag is op vrijdag 11 oktober. De andere dagen op 20 november, 13 december, 8 januari en 7 februari.

Meer informatie over deze dagen vind je hier.

Informatie en aanmelden

De activiteiten vinden plaats aan de Universiteit Utrecht en tijdens schooltijden. Deelname aan dit programma is gratis. De reiskosten zijn wel voor eigen rekening. Ook moet je zelf voor een lunchpakket zorgen. Je gaat zelfstandig, zonder begeleiding, naar de campus. Als dit voor jou een belemmering is voor deelname, laat het ons weten, zodat we kunnen zoeken naar een oplossing. Geef je uiterlijk maandag 9 september op voor een of beide activiteiten door dit formulier in te vullen. Let op, er zijn maar een beperkt aantal plekken! Bij te veel aanmeldingen zal geloot worden.

Activiteiten voor leerjaar 2

Campusdag Plastic Soep

Wat gebeurt er met een plastic badeendje als je ‘m midden in de oceaan van een boot afgooit? Waar drijft die eend naar toe? En drijft ‘ie na een jaar nog steeds vrolijk over de golven? Tijdens deze campusdag op dinsdag 8 oktober ontdek je wat er gebeurt met plastic in de oceaan. Een onderzoeker vertelt je wat er nu precies aan de hand is ver op zee en je bedenkt oplossingen voor het plastic probleem op zee.

Meer informatie over de campusdag Plastic Soep vind je hier. Bij deze activiteit zit een voorbereidende opdracht van ongeveer twee uur die je op school en/of thuis maakt.

Campusdag Eten in de toekomst

Heb jij een feestelijk gerecht? En wil je weten hoe je dit toekomstbestendig maakt? Tijdens deze campusdag op maandag 4 november ga je met een professionele kok aan de ingrediënten van jouw recept sleutelen en maak je het recept toekomstbestendig. Daarnaast verzin je een manier om jouw product in de markt te zetten: hoe promoot je deze?

Meer informatie over de campusdag Eten in de toekomst vind je hier. Bij deze activiteit zit geen voorbereidende opdracht, maar je moet wel jouw feestelijke gerecht vooraf maken en meenemen naar locatie.

Meer informatie en aanmelden

De campusdagen vinden tijdens schooltijden plaats. Op zo’n dag ga je samen met een begeleider vanuit school naar de Universiteit Utrecht. Je gaat dus niet alleen. Deelname aan dit programma is gratis, maar de reiskosten zijn voor eigen rekening. Ook zorg je zelf voor een lunchpakket. Geef je uiterlijk maandag 9 september op voor een van de (of beide) campusdagen door dit formulier in te vullen. Let op, er zijn maar een beperkt aantal plekken! Bij te veel aanmeldingen zal geloot worden.