Inschrijving activiteiten U-Talent bovenbouw havo/vwo geopend

2 september 2024

Vind jij het leuk je te verdiepen in een onderwerp dat niet of nauwelijks op school behandeld wordt? Wil je kennismaken met onderwijs op een hogeschool of universiteit? Lees dan vooral verder! Deze mail gaat over de activiteiten die U-Talent aanbiedt. Ze zijn bedoeld voor leerlingen die geïnteresseerd zijn om ergens meer over te leren. Je hoeft echt geen superhoge cijfers te halen om je aan te melden, als je maar gemotiveerd bent. Tech health u-talent

Voor de eerste periode is het aanbod enorm! Er is voor ieder wat wils, voor zowel havo als vwo. Lees hieronder welke activiteiten worden aangeboden en bekijk of er iets bij staat wat je aanspreekt (en check goed of je tot de doelgroep behoort én of je echt op de datum kan dat de activiteit wordt aangeboden). Je mag je voor meerdere activiteiten aanmelden, mits je denkt dat je meerdere schooldagen zou kunnen missen en je de lesstof zelfstandig kan inhalen. Opgeven voor 1 of meerdere activiteiten kan via dit formulier tot uiterlijk woensdag 9 september.

Overzicht activiteiten

Tech and Health Skills (Voor: bovenbouw havo en vwo)

Wat ga ik studeren? Er is zoveel keuze. Om je daarbij te helpen, organiseert U-Talent op 3 december op de HU TECH & HEALTH waarbij je de kans krijgt twee verschillende workshops van 2 uur te volgen. Zo krijg je een goede indruk van studierichtingen op het hbo die je met jouw profiel kunt kiezen. Wat wordt er aangeboden?

• Wiskunde, leren van raadsels
• Maakonderwijs in het technieklab
• Wie is de moordenaar?
• The visual reality of Chemistry
• Chemie in het groot
• Wonen in de wijk
• De zonneboiler
• Take Care
• Computers zijn overal

Deze dag vindt plaats op 3 december en is bedoeld voor leerlingen uit de havo en vwo bovenbouw die kennis willen maken met hbo studierichtingen op het gebied van gezondheid en techniek.

University Pioneers (voor: bovenbouw havo en vwo)

Zit je in de bovenbouw van havo of vwo en ben jij de eerste uit jouw gezin die gaat studeren aan hbo of universiteit (in Nederland)? Dan kan het extra spannend zijn om te gaan studeren! Speciaal voor 'eerste generatie studenten' heeft U-Talent een meerdaags programma gemaakt: University Pioneers (UP). Bij UP kom je tijdens de bovenbouw (meerdere keren) naar de Universiteit Utrecht. Je maakt samen met andere leerlingen kennis met studeren, verschillende studies en vaardigheden die jou van pas zullen komen tijdens jouw studie. Je kiest zelf voor modules die jou het meest aanspreken. Meld je via het eerder genoemde formulier aan voor de startbijeenkomst op woensdagavond 9 oktober (e ouder(s) zijn dan ook welkom).

Masterclasses (voor: bovenbouw havo en vwo)

Een middag als student bij het Umc Utrecht: 5 en 6 vwo

Voor leerlingen uit 5 en 6 vwo die overwegen Geneeskunde of Biomedische Wetenschappen te studeren. Het UMC Utrecht nodigt U-Talent scholieren uit voor een collegemiddag op 4 december. Je krijgt vier inhoudelijke lezingen. Daarnaast kun je studenten van beide opleidingen alles vragen over hoe het is om deze studies te volgen, maar ook over zaken buiten de studie om. Van de studieboeken tot het zoeken van een kamer, van coschappen tot laboratoriumwerk of het studentenleven: je kan ze écht alles vragen.

Let op!

  • Als je je opgeeft voor 1 of meer van bovenstaande activiteiten, betekent het niet dat je ook daadwerkelijk hiervoor geplaatst bent. Dit hangt af van het aantal beschikbare plekken en de populariteit van de activiteiten. Zodra U-Talent aan ons doorgeeft welke leerlingen geplaatst zijn, sturen wij een mail hierover. Bij plaatsing zal je later van U-Talent meer informatie krijgen. 
  • Als er meer aanmeldingen zijn dan plekken gaan leerlingen uit hogere klassen voor op leerlingen uit lagere klassen. Dit is omdat de activiteiten elk jaar opnieuw aangeboden worden en leerlingen uit lagere klassen het jaar erop opnieuw kans hebben om geplaatst te worden.
  • Voor de meeste activiteiten geldt dat je een voorbereidende opdracht moet maken die 1 tot 3 uur van je tijd vraagt. Houd hier rekening mee in je planning. Zonder goede voorbereiding kan je niet deelnemen. 
  • Als je je opgeeft voor een activiteit gaan we ervan uit dat je die dag ook echt kan. Check dus thuis goed of je niet iets anders gepland hebt op die dag waardoor je niet zou kunnen deelnemen. Sommige activiteiten vinden bijvoorbeeld plaats in de week voorafgaand aan de toetsweek (TW 1 is van 14 oktober tot en met 22 oktober) waardoor je op die dag weinig tijd over hebt om te leren én je de lessen van die dag dus ook mist. Bedenk of dat voor jou te doen is. Niet tijdig afmelden of op de dag zelf niet komen opdagen betekent dat we een no show fee aan je doorberekenen (een kleine boete)
  • Wij zorgen dat je bij plaatsing wordt afgemeld van de lessen op school voor die dag(en)

 

Hierbij nogmaals de link om je aan te melden: KLIK .

Wacht niet te lang, doe het in ieder geval uiterlijk woensdag 9 september!