Handig: overzicht met Open Dagen MBO voor examenleerlingen

2 oktober 2024

Nadat onze leerlingen hun vmbo-diploma hebben gehaald, kunnen zij een vervolgopleiding doen bij een MBO. Er zijn heel veel verschillende MBO's en verschillende vervolgopleidingen waar de leerlingen uit kunnen kiezen. Het kan helpen bij het kiezen van een vervolgopleiding om de MBO's zelf eens te bezoeken. Daar kan je meer informatie krijgen over hun opleidingen en alvast de sfeer proeven. MBO's organiseren hiervoor open dagen of open avonden. Check de lijst met alle open dagen van de MBO's uit de regio.

Bekijk de Lijst met Open Dagen MBO 

Let op: de eerste van de vier open dagen van het ROC Midden Nederland valt tegelijk met de MBO-avond georganiseerd door het Minkema College op 24 oktober. De MBO-avond is een verplicht onderdeel voor alle vierde klas leerlingen, dus kan deze open avond van ROC Midden Nederland door hen helaas niet bijgewoond worden.

Op de MBO-avond zijn verschillende MBO's uit de regio (waaronder ook ROC Midden Nederland) aanwezig op een informatiemarkt, en krijgen de leerlingen en hun ouders belangrijke voorlichting over alles omtrent opleidingskeuze en inschrijven.