Examenreizen havo & vwo: ervaring rijker!

16 september 2024

In de week van 9 september 2024 zijn onze examenleerlingen havo & vwo op reis geweest. Wat een ervaring! Er zijn verschillende bestemmingen bezocht: Parijs, Oostenrijk, Berlijn en Londen. Hieronder enkele reisverslagen en wat sfeerimpressies.

Kunstreis Parijs

Het was een feestje met onze kunstleerlingen! Romaanse en Gotische kerken, een beroemd museum, een kraakpand met ateliers, een bezoek aan de grote moskee en nog veel meer kunst stonden op het programma. Leerlingen hebben op artistieke wijze een travel journal bijgehouden en hebben veel getekend en geschetst!

 

 

Lovely london!

Londen: het was bruisend en ontzettend gezellig! Met 59 enthousiaste leerlingen en 7 begeleiders zijn we tijdens de activiteitenweek naar deze geweldige stad afgereisd. Het programma was vol en enerverend, met activiteiten zoals een 'London-walk-by-night', een museumbezoek naar keuze passend bij je profiel (Science Museum, Victoria & Albert Museum of British Museum), een boottocht over de Serpentine in Hyde Park, en een
modern en historisch musical "Six"; over de zes vrouwen van Henry VIII. Daarnaast probeerden we in de rol van MacBeth tijdens een dynamisch spel bij Shakespeare's The Globe de “traitor” in de groep te achterhalen. En wat dacht je van een bezoek aan Tate Modern? Daar vergaapten we ons aan moderne kunst en genoten we op de 10e verdieping van het uitzicht over Londen en de Thames. Een ander onvergetelijk moment was de wandeling door de obscure straten rondom Brick Lane, waar een gids ons met enge verhalen (en foto’s!) terugbracht naar de tijd van Jack the Ripper in 1888. Gelukkig zorgde de typisch Britse humor ervoor dat we onze lach niet konden inhouden!

Als kers op de taart bewonderden we op de laatste dag de blinkende diamanten van de Crown Jewels in de Tower of London. Vergeet vooral de shopmomenten niet in Harrods, Regent Street en Oxford Street! Natuurlijk reisden we overal naartoe met de Underground – een geweldige manier om het bruisende stadsleven van Londen te ervaren. Het was heerlijk om de sfeer van “Lovely London” te proeven en de beleefdheid en openheid van de Londenaren mee te maken, samen met 59 leerlingen die zichtbaar genoten. Thank you, London!

 

 

Oostenrijk

Alle havo -xamenleerlingen met BSM (Bewegen, Sport en Maatschappij), maar ook examenleerlingen havo & vwo zonder BSM zijn naar Oostenrijk geweest voor een sportieve reis. De leerlingen hebben meerdere hikes (in wisselende weersomstandigheden...) met geweldige vergezichten!