Dag van de Mentale Gezondheid: minister Helder bezoekt school

12 oktober 2023

10 oktober is het de Dag van de Mentale Gezondheid, World Mental Health Day (voorheen Landelijke Dag van de Psychische Gezondheid). Rondom deze dag wordt wereldwijd aandacht besteed aan psychische gezondheid. Ook op het Minkema College stonden we hierbij stil. Het thema van dit jaar is: geestelijke gezondheid voor iedereen. Minister Helder bracht een bezoek aan onze vmbo-locatie om een voorlichtingsbijeenkomst bij te wonen en in gesprek te gaan met leerlingen. Minister Helder

Foto gemaakt door Lieke

Minister Helder van langdurige zorg bezoekt Minkema College

Om het taboe op geestelijke gezondheid te doorbreken en zo mentale klachten te verminderen konden vmbo-leerlingen op 12 oktober in gesprek met voorlichters die ervaring hebben op dat gebied. Minister Helder van langdurige zorg bracht een bezoek aan onze vmbo-locatie om aanwezig te zijn bij deze voorlichtingsochtend.

Daarnaast krijgen de vmbo-leerlingen vanuit het vak maatschappijleer in de maand oktober, op een laagdrempelige manier een voorlichtingsreeks, gekoppeld aan bovenstaand thema. Het programma bestaat uit 3 lessen verspreid over 3 weken. Aan de hand van verschillende werkvormen worden de leerlingen gestimuleerd om na te denken over wat geestelijke gezondheid betekent, leren zij hoe je mentale klachten kunt herkennen, bij wie je terecht kan en wat de impact kan zijn van labels die personen met mentale klachten krijgen. Ook krijgen ze verschillende persoonlijke verhalen te horen en is er ruimte om zelf iets te delen als ze dat willen.

Foto's  gemaakt door Lieke