Afscheid pensionado's levert 1000 euro op voor Stichting Het Vergeten Kind

30 september 2024

Voor de zomervakantie namen acht collega's afscheid van het Minkema College omdat zij met pensioen gingen. De Woerdense Courant schreef een mooi artikel over deze pensionado's. Als afscheidscadeau wilden zij geen bloemen of een flesje wijn, maar hadden zij één duidelijke wens: ze vroegen de collega's om een bijdrage te doen voor Stichting Het Vergeten Kind. Zo bleven zij verbonden met en zich inzetten voor kinderen die het niet zo makkelijk hebben in hun jonge leven. Onlangs mochten zij een prachtige cheque ter waarde van EUR 1000,- overhandigen aan de Stichting! Vergeten Kind

In een bedankbriefje van de Stichting werd duidelijk dat zij hier ontzettend blij mee waren:

Hartelijk dank voor jullie prachtige donatie van € 1000 die wij hebben mogen ontvangen via jullie digitale collectebus naar aanleiding het afscheid van een aantal collega’s  bij het Minkema College.  

Het Vergeten Kind zet zich in voor de duizenden kinderen in Nederland die niet de kans krijgen om kind te zijn door problemen in hun thuissituatie. Bij ruim 40.000 kinderen is de situatie zo ernstig dat ze niet eens meer thuis wonen. Al die trauma’s in hun nog zo jonge leventje laten diepe sporen na en staan een gezonde ontwikkeling in de weg. Daarom knokken wij er dagelijks voor om hun situatie te veranderen. Om ze weer te zien opbloeien en weer écht kind te laten zijn. 

 

Jullie donatie draagt bij aan de verschillende programma’s die we organiseren voor kwetsbare kinderen. Dat zijn bijvoorbeeld activiteiten waarbij wij hen even onbezorgd kind laten zijn. Even al hun zorgen vergeten door plezier te maken, vriendschappen te sluiten en positieve herinneringen te creëren. Zodat ze de toekomst weer positief tegemoet zien. Denk hierbij aan de Heppie Vakantie & Weekenden, de Heppie Tour  en de Heppie Box.
 
Maar onze hulp aan kwetsbare kinderen houdt niet op met een eenmalige glimlach of tijdelijke steun. Om écht het verschil te kunnen maken, is er meer nodig. Daarom richten wij ons ook op het duurzaam en structureel verbeteren van de situatie. Dit doen wij door de overheid en jeugdaanbieders aan te jagen om te zorgen dat het belang van alle kinderen echt centraal komt te staan in beleid en uitvoering. Zodat de kwaliteit van de zorg en hulp verbetert. Bijvoorbeeld met onze jaarlijks campagne. Daarnaast laten wij zien hoe het ook kan met het Heppie (t)Huis.

Wij waarderen het enorm dat jullie ons helpen bij dit, vooral voor deze kinderen, levensbelangrijke werk. Als stichting zijn wij volledig afhankelijk van vrijwillige giften, zoals die van jullie. Mede dankzij deze bijdrage, kunnen wij er samen zorg voor dragen dat vergeten kinderen een toekomst krijgen waarin een lach én goede jeugdzorg geen uitzondering zijn, maar een recht!
Namens alle vergeten kinderen, nogmaals hartelijk dank voor jullie betrokkenheid en bijdrage!