November

OFFLINE!

In een tijd van mediagekte, 'fake news' en informatieovervloed is het nauwelijks meer voor te stellen hoe het vroeger was om zonder alle huidige informatiebronnen les te krijgen én te geven. Geen televisie, geen radio, laat staan een internetverbinding in de klaslokalen, alleen de krant op de ontbijttafel bracht het dagelijkse nieuws de school binnen. Gewend als we nu zijn om op elk (on)gewenst moment van de dag toegang te hebben tot de wereld (het mobieltje trilt in menig broekzak), moet het een enorme uitdaging zijn om enkele uren van een dag ervan verstoken te zijn. Een dag OFFLINE. Welke klassen van het Minkema College durfden deze uitdaging op 22 november 2018 aan te gaan?

Lees meer over hoe het onze leerlingen vergaan is deze dag!

YouTuber Noah daagt jullie uit!

Fotowedstrijd

Welke bijzondere invulling weten onze leerlingen te geven aan het thema van elke maand?  9 maanden lang konden leerlingen een foto insturen die aansloot bij het thema van die maand. Ze mochten daar helemaal hun eigen draai aangeven. Elke maand werden er twee winnaars gekozen. De jury koos één foto uit en via social media konden mensen stemmen op hun favoriet. De foto met de meeste stemmen was de tweede winnaar. 

De winnaars wonnen een Bol.com-bon ter waarde van EUR 15,-. Daarnaast werd hun foto tentoongesteld tijdens de expositie in september 2019 in het gemeentehuis van Woerden!

Bekijk de winnende foto's van november

Informatieavond social media en tieners

Op donderdag 29 november van 19.30 - 22.00 uur organiseerde het Minkema College een informatieavond om alles te weten te komen over social media en tieners.  Ouders van kinderen in de leeftijdscategorie 10 - 14 jaar waren van harte welkom. Ook als het kind (nog) niet op onze school zat.

Op deze informatieavond deed spreker Jan Willem Roseboom van Bureau Jeugd & Media voor de aanwezigen een deur open naar de wereld van tieners op internet: van challenges tot sexting en van puberhumor tot pestgedrag. Ook kregen we handvatten voor het gesprek thuis.

Alle tieners zijn vele uren per dag online. De een gamet, de ander zit vooral op Instagram of YouTube. De online mogelijkheden passen bij uitstek bij de behoeften op deze leeftijd. Dat ze grenzen overgaan en soms wel 24/7 contact met elkaar willen, ook. Ouders kunnen niet meer meekijken en regels opleggen werkt ook niet altijd meer in de puberteit. Maar wat werkt dan wel? Hoe zorg je ervoor dat ze verantwoordelijke mediagebruikers worden? Wat voor soort mediaopvoeder wilt u zijn en hoe doe je dat dan?

Ouders werden getrakteerd op een actieve ouderavond over mediaopvoeding, waarin we samen nadachten over hoe we tieners willen en kunnen opvoeden als het gaat om sociale media en gamen. 

Bekijk de terugblik