Kunstexpositie examenleerlingen havo & vwo 2024

25 maart 2024

Van 29 maart tot 13 april 2024 exposeren de examenleerlingen havo en vwo van het Minkema College hun kunstwerken in Galerie Slagmaat. De expositie wordt op donderdag 28 maart officieel geopend door wethouder Jelmer Vierstra. Kunstexpositie 2024

De opening

Op 28 maart a.s. om 19.30 opende wethouder Jelmer Vierstra in aanwezigheid van de examenleerlingen en hun ouders de expositie. Daarna kunnen belangstellenden de expositie bezoeken op de volgende data:


● vrijdag 29 & zaterdag 30 maart
● vrijdag 5 & zaterdag 6 april
● vrijdag 12 & zaterdag 13 april

De kunstwerken

Van een video of een schilderij tot een 3d kunstwerk. Tijdens deze compositie zal er veelzijdige kunst te zien zijn. Dus kom zeker even een kijkje nemen. Tijdens het examen jaar hebben de leerlingen aan meerdere opdrachten gewerkt, zoals het Parijs Journal en het meesterstuk. De leerlingen mochten vervolgens zelf hun mooiste werk uitkiezen waar ze met veel passie en zorg aan hebben gewerkt. Van iedere leerling is dus een kunstwerk te zien met een eigen verhaal. Tijdens het werken aan een opdracht houden de leerlingen hun werk bij in een dummy. Ook die zijn te bekijken tijdens de expositie.

De leerlingen kijken er naar uit je te ontvangen in de galerie!

Foto's opening gemaakt door: Peter-Paul Oostveen

(Foto's officiële opening gemaakt door Peter-Paul Oostveen)