Minkema College | Home

Vlag uit bij Minkema College

Door de webredactie

Drie opleidingen met slagingspercentage van 100%
Het aantal leerlingen dat zijn schoolcarrière met succes heeft afgesloten bij het Minkema College in Woerden is bijzonder hoog dit jaar. Bij zowel de opleiding vmbo basis, vmbo kader als op het gymnasium hebben alle eindexamenleerlingen hun diploma behaald (100% geslaagd). Op de mavo haalde 98% van de leerlingen het felbegeerde papiertje binnen. Dat geldt ook voor meer dan 90% van de havo-leerlingen. Van de atheneum-leerlingen verlaat 96% het Minkema College met het diploma op zak.

“Onze leerlingen hebben de afgelopen jaren hard gewerkt om het beste uit zichzelf te halen. We hebben de lat hoog gelegd, en als ze hun periode op het Minkema College dan op zo’n mooie manier afsluiten, is dat natuurlijk geweldig”, aldus Henk Heethuis, bestuurder van het Minkema College.

Mavo/havo-leerweg werpt zijn vruchten af
Zo’n 25 mavo-leerlingen vervolgen volgend jaar hun schoolloopbaan op de havo aan de Minkemalaan. Daniëlla van den Beemt, directeur vmbo: “De specifieke leerroute waarbij we onze mavo-leerlingen klaarstomen voor de havo werpt dus duidelijk zijn vruchten af en daar zijn we zeer trots op.”

Bijzondere prestatie: 15 leerlingen cum laude
Op het vmbo zijn 9 leerlingen cum laude geslaagd. Dit betekent dat zij gemiddeld een 8 of hoger hebben behaald voor hun eindexamenvakken. Ook op de havo/vwo krijgen 6 leerlingen die bijzondere vermelding op hun diploma.